Subvencions per la modernització de les empreses comercials i detallistes

 La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ha publicat una convocatòria de SUBVENCIONS  DESTINADES A FOMENTAR LA MODERNITZACIÓ DE LES EMPRESES COMERCIALS I DETALLISTES, publicada en el BOIB núm 74, de 17 de juny de 2017.

Les actuacions que es poden subvencionar són les següents:

  • Inversions per potenciar el comerç electrònic en establiments de venda presencial.
    Millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat.
    Modernització de l’equipament de l’establiment comercial.
  • Obres i reformes per millorar l’establiment comercial.
  • Millores en accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques.

Poden sol·lciitar les ajudes els comerços que estiguin inclosos en els següent llistat d’epígrafs EPÍGRAFS COMERÇ AJUDES

El TERMINI per presentar les sol·licituds acaba el 17 DE JULIOL DE
2017.

Pimeco ofereix el servei de gestió de subvencions gratuit per al soci, pot contactar amb nosaltres  de dilluns a divendres de 08.00 a 1700H.
Telèfon: 971 468.153 / Fax: 971.467.783
E-mail : pimeco@pimeco.com

 

Publicat dins de Subvencions | Etiquetat com a , | Envia un comentari

Entrevista a Paula Comas de Ferreteria Can Comas

Ferreteria Can Comas és un comerç amb molta història a Sa Pobla. Fa 60 anys que va obrir les portes però primer va funcionar com a  tenda de joguines per acabar amb la seva actual configuració. L’establiment és un referent al municipi i donant la cara cada dia davant els clients hi trobam na Paula, neta del fundador de la tenda i que fa una dècada que és fent-hi feina. Ella ens parla del present del comerç pobler.

Ferreteria Can Comas participa de la iniciativa de Pimeco ‘Frescoreta mediterrània’. Què n’opina d’aquesta campanya ?
Pens que és molt important du a terme iniciatives per conscienciar a la gent perquè compri al comerç del mateix poble. És una campanya fresca que fa molt bona pinta i segur que ens ajudarà.

Són necessàries aquestes campanyes ?
Sí que ho són. I la llàstima és que a vegades no han funcionat per què falta conscienciació de la gent pel que fa a la importància de mirar pel comerç local. Moltes persones giren la vista a internet o se’n van a Palma a comprar quan aquí tenen de tot. Fer aquestes campanyes implica uns costos per a l’Ajuntament i crec que tots ens hi hauríem d’involucrar més començant pels comerços. Alguns es queixen de què no es fa res però després quan s’hi han de posar es desentenen.

Què creus que pot fer el petit comerç per ser competitiu ?
Per començar ens hem de posar on-line per què internet és una via d’ingressos que s’ha de tenir. Després hem de lluitar i molt per conscienciar als clients dels avantatges del petit comerç. Aquí ens hem trobat amb casos de gent que ha vengut a veure productes però quan ha tengut la idea clara se n’ha anat a una gran superfície. Molts després, quan tenen una consulta o un problema recorren a nosaltres. S’ha de valorar el servei de proximitat que donam.

Quin perfil de clients soleu tenir ?
En ser una ferreteria tenim professionals principalment fusters i ferrers però també molts particulars que fan obres a casa seva o fan canvis. Nosaltres ens hem especialitzat molt en productes com manetes o panys.

Quin és l’estat de salut del petit comerç pobler ?
A Sa Pobla tenim molts comerços amb una gran varietat de productes i de preus. No fa falta anar-se’n a Palma o a Inca. Aquí trobes qualitat, servei i atenció personalitzada. El gran problema és que la gent mira el cèntim al màxim i se’n va a grans centres comercials. Aquí és on perdem. Es vera però que el petit comerç està creixent poc a poc al poble però costa molt.

Si pogués fer una proposta a l’Ajuntament per millorar el comerç local quina seria ?
A Sa Pobla es fan moltes coses per empènyer a la gent del poble a fer les compres aquí i moltes no acaben de funcionar. Per exemple la campanya de Nadal ha dinamitzat molt, sobre tot la part infantil però això no ha repercutit en una millora dels resultats comercials.

Hem d’admetre que a Sa Pobla el que funciona molt bé són les iniciatives relacionades amb la restauració. El comerç local quan hi ha un esdeveniment d’aquests s’implica tancant més tard i fent promoció però els resultats no es veuen per què la gent no va al comerç sinó al restaurant o al bar.

Quins arguments donaries per venir a comprar al comerç pobler ?
Als poblers els diria que si mouen l’economía del poble, a ells també els anirà més bé. Això és una roda. A la gent de fora els diria que tenim moltes coses bones. S’ha de venir a menjar, a veure les tendes de roba i tot el comerç per la varietat que tenim. A més, trobes qualitat i exclusivitat i sobretot molta amabilitat per part dels comerciants.

Trobareu la Ferreteria Can Comas al C/Gran, 79 de Sa pobla Telèfon 971540311.

Els trobareu també a les xarxes socials:  Facebook  

Publicat dins de Entrevista | Etiquetat com a , , | Envia un comentari

Fidelització

Tenir clients repetidors, fidels, incondicionals de la teva marca, que la defensin, que la promocionin i que sempre confiïn en ella. Aquesta ha estat, és i serà la gran aspiració de qualsevol empresa, gran o petita que vulgui prosperar i tenir un futur.

Aquesta ha estat, és i serà també el principal objectiu del nostre comerç de tota la vida, el que trobem tant als nostres barris de Palma, com als nostres pobles i que exerceix una funció no solament econòmica sinó també social. El comerç mediterrani tal com ho entenem funciona com un espai de trobada i de relació social. És una mica més que un lloc on comprar.

Sempre parlem del plus afegit que té visitar el petit comerç i en aquest plus es troba el coneixement del client i l’atenció personal. El comerciant de barri o de poble ho fa per que li surt de dins però també per que és la seva fórmula per competir amb els més grans.

Aquest és l’esperit que presideix la nova campanya que hem impulsat des de Pimeco amb el suport de moltes institucions com a ajuntaments, el Consell o el Govern. Li hem tirat imaginació, un disseny fresc i sobretot l’hem connectat amb la terra. I és que el comerç tradicional de proximitat és el que més connectat està amb la societat que ho embolica.

Són nou els municipis que s’han sumat a la iniciativa amb més de 500 comerços. Podrien haver estat més però no sempre es troba en determinats llocs el suport necessari que alguns polítics pregonen per ajudar al petit comerç i que després es dilueix per que falten els fets.

Vull aplaudir en canvi a les institucions que han cregut en la necessitat de dur a terme una iniciativa promocional a l’estiu, i destinada precisament a la fidelització del client. Més encara, aquesta campanya va directament al cor dels quals visiten el nostre comerç de proximitat per que aquestes persones són defensores convençudes del servei i del producte dels nostres establiments.

Vull, espero i desig que aquest nom ‘frescoreta mediterrània’ us soni cada vegada més i que el proper any ho repetim amb moltíssims més comerços i municipis implicats.

I recordeu, ‘Comprant al petit feim pinya‘.

Publicat dins de Articles, Bernat Coll, Digital, Editorial | Etiquetat com a , , , | Envia un comentari