Consell de Mallorca

Publicat dins de Sin categoría | Envia un comentari

Subvencions al comerç 2018, termini fins el 12 de juny

Compartim la línia de subvencions de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ha publicat la següent convocatòria de subvencions destinades a fomentar la modernització de les empreses comercials detallistes i determinades empreses de serveis, publicada en el BOIB núm 59, de 12 de maig de 2018.

Les actuacions que es poden subvencionar són les següents:

  • Inversions per a la millora tecnològica encaminada a potenciar el comerç electrònic en establiments de venda presencial.
  • Inversions que impliquin un avenç cap una economia baixa en carboni, la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat.
  • Inversions per millorar l’accessibilitat i per eliminar barreres arquitectòniques.
  • Adquisició i instal·lació de l’equipament necessari per a la modernització de l’establiment.
  • Adquisició i instal·lació de l’equipament necessari per a la millora de la imatge de l’establiment (retolació comercial, interior i exterior).
  • Obres i reformes que comportin la millora i modernització de l’establiment.

El termini per presentar les sol·licituds acaba el 12 de juny de 2018.

La quantia de la subvenció és del 50 % del valor de la inversió realitzada, fins a un màxim de 6.000 euros. Així mateix, l’actuació duta a terme per part de les empreses sol·licitants haurà de tenir un cost mínim de 2.000 euros.

Com a novetat i a petició del sector, aquest any, a més, es podran beneficiar de les ajudes determinades empreses de serveis amb locals ja existents i amb seu social en les Illes Balears, com per exemple perruqueries i centres d’estètica.

Adjuntem la documentació que necessiten per elaborar la subvenció :

Sol·licitud 

BOIB

Ha de recordar que per ser soci de Pimeco obté automàticament 5 punts més en els criteris de valoració i que a més, si ho desitja, li gestionem la subvenció de forma gratuïta.

Per a més informació no dubti a contactar amb nosaltres al 971 46 81 53 o en el correu pimeco@pimeco.com o emplenant el següent formulari de contacte.

 

Publicat dins de Actualitat, comerç, Subvencions | Etiquetat com a , , | Envia un comentari

El delicat equilibri entre comerç virtual i real

No passa ni una setmana en el qual no es faci públic una nova dada sobre el creixement imparable que està tenint el comerç electrònic. Estem vivint una nova revolució en la qual els hàbits dels consumidors estan evolucionant a una velocitat vertiginosa dirigint-se cap al món en línia. Això ja ho han entès les grans marques que han apostat per aquest nou comerç a distància. Aquest fenomen ho té també que comprendre i assumir el petit comerç si vol traçar-se un futur consistent.

Aquest comerç ha d’estar present en xarxes socials i ha de vendre però no a qualsevol preu. Cada petit establiment coneix les seves fortaleses i ha de saber si li compensa realitzar una important inversió en e-commerce. S’ha d’estudiar si li sortirà rendible la venda en línia o si, per contra ha d’orientar els seus esforços cap a la millora del producte, una major especialització o la fidelització del client a través de sistemes més o menys clàssics.

El que si és clar és que cap comerç pot abandonar la seva imatge a la xarxa. Cal intentar estar presents i tenir el control d’aquesta imatge i aquesta és una batalla que encara no està guanyada. Felicito a les administracions que estan intentant ajudar amb subvencions en aquesta línia. Cal ampliar aquestes ajudes i donar més facilitats administratives als comerciants per accedir a elles.

D’altra banda no hem de veure a internet com la solució a tots els problemes del petit comerç. Si tots ens anem a la xarxa, Qui quedarà als nostres carrers i places? Qui generarà aquest paper de dinamització social als nostres pobles i barris?

És vital que el realitat prevalgui sobre el virtual en matèria comercial. Res pot substituir les recomanacions que et pot donar un comerciant. Res dóna més garantia al client a l’hora de preservar els seus drets que un comerç tradicional. La xarxa no genera ocupació ni riquesa a nivell local. No reverteix els seus impostos en els municipis en els quals vivim. El petit comerç si ho fa.

Per això, precisem d’una regulació més estricta en internet. Els grans operadors del e-commerce com Amazon o Google, per citar alguns, han de tenir clars alguns límits com la tributació al país de venda. Tots hem de jugar amb les mateixes regles i això no està passant en aquests moments. Ens cal de canvis legislatius i han de ser immediats. Anem a veure qui s’atreveix a realitzar-los. ​

Publicat dins de comerç, Editorial, Mallorca, Pimeco, Toni Fuster | Etiquetat com a , , , , | Envia un comentari