vacances d’estiu 2017

La patronal del comerç Pimeco romandrà tancada amb motiu de les vacances estivals del 12 d’agosto al 3 de septiembre, ambdos dies inclosos. Els socis que ho requereixin poden contactar amb el servei d’atenció a emergències de Pimeco fent una cridada al 971 468 153 i se’ls atendrà el més aviat possible.  

Publicat dins de Articles | Envia un comentari

Subvencions per autònoms

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria aprova la convocatòria per concedir ajuts destinats a promocionar l’ocupació autònoma amb la finalitat de facilitar la constitució de persones desocupades en treballadors autònoms o per compte propi, per mitjà dels programes següents:

 • Programa I, promoció de l’ocupació autònoma de persones en demanda d’ocupació.
 • Programa II, promoció de l’ocupació autònoma de persones joves inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Persones destinatàries:

 • A) Programa I, les persones desocupades i inscrites com a demandants d’ocupació en l’oficina del servei públic d’ocupació corresponent que es constitueixin com a treballadors autònoms o per compte propi.
 • B) Programa II , persones joves de 16 a 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Tipus d’ajuts i quantia

 • A) Programa I:
  • a) 4.000 € per a desocupats en general.
  • b) 5.000 € per a joves de 30 o menys anys en situació de desocupació.
  • c) 5.000 € per a persones de 45 o més anys.
  • d) 5.000 € per a dones desocupades.
  • e) 7.000 € per a persones amb discapacitat en situació de desocupació.
 • B) Programa II:
  • 5.000 € per a joves de 16 a 30 anys inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Fins quan es  pot sol·licitar ? 

Poden sol·licitar la subvenció fins el proper 6 d’octubre 2017.

¿En qué fecha hay que haberse dado de alta para solicitar la ayuda ?

El solicitante tiene que haberse dado de alta  en el periodo comprendido entre el 1 de septiembre 2016 y 30 de septiembre 2017.

DESCARREGA’T AQUÍ LES BASES DE LA CONVOCATÒRIA

Pimeco ofereix el servei de tramitació de subvencions, aquest servei és gratuït per als socis de l’associació. Si vol més informació pot cridar al telèfon: 971 46 81 53. 

Nota: El personal de pimeco estarà de vacancess de l 12 d’agost fins el proper  4 de setembre.

Vol que tramitem la sol·licitut de subvenció? Empleni  el següent formulari  y contactarem amb vostè la setmana del 4 al 8 de setembre 2017.

Gràcies.

Publicat dins de Articles | Etiquetat com a , | Envia un comentari

Turismofobia

Temor intens i irracional, de caràcter malaltís, cap a una persona, una cosa o una situació.

Odi o antipatia intensos per algú o alguna cosa. Aquestes són les dues definicions que m’han aparegut d’entrada en Google quan he buscat la paraula fòbia.

La veritat és que desconec qui o els qui han imprès el terme turismofobia però la veritat és que espanta amb totes les seves lletres. En les últimes setmanes aquest terme s’està repetint fins a la sacietat i més encara ara alimentat per un debat que ha arribat a les televisions nacionals. El més lamentable de tot és que per parlar de saturació turística, de sostres i d’una regulació efectiva hagin hagut d’aparèixer en escena quatre imberbes a cometre actes vandàlics i a fer aflorar una més que preocupant violència mitjançant conats  que hem de condemnar i atallar perquè no vagin a més.

A la nostra terra som poc donats a afrontar els problemes des del seny i la mesura. Tot ho descobrim de debò quan ens vessa, quan a vegades, sembla que ja no hi ha remei ni volta enrere.

A Mallorca el que necessitam són mesures contundents però que solucionin els problemes que patim i que ningú fins al moment ha volgut afrontar. Necessitem arribar a un equilibri entre el creixement econòmic i la preservació de la nostra societat.

Tenim saturació en comerç. Doncs posem sostres a través d’una regulació més estricta als grans operadors que facin inviable noves grans superfícies. No és massa complicat.

Tenim saturació turística. Doncs regulem adequadament l’allotjament començant pel lloguer vacacional però sense prohibir directament. Fem que tothom hagi de tributar, que hagi de complir unes normes estrictes.

Tenim turisme de borratxera. Doncs lluitem amb els turoperadores perquè no arribi aquest visitant. No ho volem. Lluitem per oferir una oferta de restauració i oci diferent.

És evident que cal prendre mesures però, no ens passem de frenada per que al cap i a la fi tots, directa i indirectament vivim del turisme. Aquesta és la nostra indústria, no la cremem.

Publicat dins de Bernat Coll, Editorial | Etiquetat com a | Envia un comentari