La falta de diàleg de Cort

Fa uns anys un president anomenat Zapatero va posar de moda una paraula anomenada  “talante” que es va voler fer equivalent, en l’argot polític, a tenir mà esquerra, a escoltar i a prendre decisions consensuades. En els últims mesos ens hem fartat d’escoltar una altra paraula més necessària que mai en les actuals coordenades nacionals. No és una altra que diàleg.

Si se sumen aquestes dues paraules es pot arribar a resultats molt positius com a acords, consens, pau social. Ara bé, com a representant del petit comerç haig de confessar que no ens han arribat aquestes bones vibracions per part dels quals governen a l’Ajuntament de Palma.

Em deceb veure que la història es repeteix. Fa un any que ens queixam amargament que en un moment tan important de l’any com el nadal l’Ajuntament no escoltava les peticions del petit comerç de zones importants on es veia marginat al no tenir il·luminació nadalenca.

A dia d’avui i malgrat les promeses de diàleg i consens, el problema roman i el que és pitjor, sense possibilitats de solucionar-se.

Per al ciutadà del carrer, pot ser que això de les llums de nadal soni rar i fins i tot un tema menor però per als petits comerciants que es juguen el seu pa, no és un tema baladí. Saben segur que perdran en vendes i no estan disposats, un any més, a sentir-se de segona categoria.

Aquest ajuntament progressista que pregona la necessitat de protegir al petit enfront del gran hauria de tenir com a norma escoltar les reivindicacions dels comerciants i donar solucions. En lloc d’això, tenim la sensació de seguir copejant-nos davant un mur d’incomprensió.

On està la sensibilitat cap al comerç de proximitat?

Publicat dins de Bernat Coll, Digital, Editorial | Envia un comentari

Ajuts per al foment de l’ocupació de l’Ajuntament d’Inca 2017

Ajuts per al foment de l’ocupació de l’Ajuntament d’Inca per a l’any 2017

(BOIB núm 80, de l’1 de juliol de 2017)

PROGRAMA:

Foment i potenciació de l’activitat econòmica i la millora de l’ocupació al municipi d’Inca.

OBJECTE:

Subvencions per a fomentar la contractació i creació de nous llocs de feina així com l’autoocupació,

BENEFICIARIS:

Nous emprenedors, i microempreses i petites empreses amb una facturació inferior a 2.000.000 euros i màxim 10 empleats.

 

REQUISITS QUE HAN DE COMPLIR LES PERSONES BENEFICIÀRIES:

  • Disposar de manera permanent d’un establiment comercial o l’activitat principal al municipi d’Inca.
  • Acreditar l’alta de l’activitat econòmica en aquest municipi (alta d’IAE, declaració responsable, llicència d’obertura).
  • En cas d’autoocupació, donar-se d’alta en el règim especial de treballadors autònoms l’any 2017 i estar prèviament inscrits en el SOIB.
  • En cas de contractació: no tenir baixes de personal amb motiu d’acomiadament en els sis mesos anteriors a la presentació de la sol·licitud.
  • Efectuar contractacions de persones aturades inscrites en el SOIB, i empadronades al municipi d’Inca abans de l’1 de gener de 2017.

QUANTIA DE LA SUBVENCIÓ:
50% de la inversió amb un màxim de:

Per l’autoocupació: 500€
Per cada nova contractació: 1200€

DESPESES SUBVENCIONABLES:

Contractació de treballadors: el 50% del cost de la Seguretat Social a càrrec de l’empresa dels 6 primers mesos de contractació.

Alta treballador autònom: el 50% del cost de les despeses destinades a cobrir el cost de condicionament del local, el lloguer afecte a l’activitat, els serveis d’assessoria i consultoria, quotes satisfetes al règim especial de treballadors autònoms o règim equivalent i d’altres despeses relacionades amb l’activitat.

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE LES SOL·LICITUDS:

Fins dia 15 de novembre de 2017.

TERMINI D’EXECUCIÓ I JUSTIFICACIÓ:
Les inversions s’han d’executar en el període comprès entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2017 (ambdós inclosos).

El termini per justificar la realització de les activitats subvencionades i el pagament és de l’1 de gener de 2018 al 28 de febrer de 2018 (ambdós inclosos).

documentació:

Annexes Sol·licituds Subvencions foment ocupació 2017

Subvenciones para el fomento del empleo INCA 2017

Publicat dins de Sin categoría, Subvencions | Etiquetat com a , , , , | Envia un comentari

diumenges i altres festius d’obertura comercial autoritzada per a l’any 2018

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern Balear ha publicat el llistat de diumenges i altres festius d’obertura comercial autoritzada per al proper 2018. El llistat és el següent:

– 7 Gener

– 29 Març

– 8 Juliol

– 15 Agost

– 2 Setembre

– 12 Octubre

– 25 Novembre

– 8 desembre

– 23 Desembre

– 30 Desembre

cal destacar que els dies 8 de juliol i 15 de setembre no són fixos, és a dir , a elecció de cada ajuntament es poden canviar-se. Els ajuntaments hauran de  comunicar la seva elecció abans de dia 15 de novembre 2017.

Pot descarregar-se el calendari 2018 fent clic al següent enllaç:

Calendario 2018

Publicat dins de Sin categoría | Envia un comentari