El 60% dels petits comerciants de Mallorca empitjoren les seves vendes en plena temporada turística

El Baròmetre de juliol de Pimeco reflexa que només 1 de cada deu establiments millora resultats respecte a fa un any

Panorama complicat el que es dibuixa per al petit comerç en plena temporada alta. Almenys així es dedueix de l’últim Baròmetre elaborat per Pimeco en el qual es posa de manifest que el 60% dels comerciants han empitjorat les seves vendes al juliol respecte al mateix mes de fa un any.

Aquest Baròmetre mensual mesura l’activitat comercial dels comerços unilocalizados destinats a la venda de confecció, calçat i complements del vestir a Mallorca.

A aquestes dades se li ha d’afegir que un altre 30% simplement ha igualat les seves vendes a pesar que la situació econòmica general i el mercat laboral ha millorat de forma ostensible en els últims mesos.

La situació és encara més complicada en la Part Forana on la xifra de comerços que presenten resultats negatius arriba al 64% per un 56% a Palma.

Respecte al mes de juny passat, els comerciants de Mallorca, opinen que durant el mes de juliol les vendes s’han comportat una mica millor. Així, un 42% dels enquestats consideren que les vendes han estat millors i el 38% consideren que han estat iguals que el mes anterior. El 20 % dels comerciants consideren que han estat pitjors

La valoració global de l’activitat comercial (venda realitzada / afluència de clients) del mes de juliol en el conjunt de Mallorca és d’un 6,2 i experimenta un escàs increment d’1 desena respecte a juny. Això si, es situa 5 desenes per sobre de la mitjana dels últims 12 mesos (5,7) però alhora 4 desenes per sota de l’índex fa un any.

El president de Pimeco, Bernat Coll, ha assenyalat que “és evident que les expectatives que el petit comerç tenia posades en aquestes rebaixes i en la present temporada turística no s’estan complint.
Segons Coll, “la situació és preocupant fins a a les zones turístiques però també als pobles de la Part Forana i reflecteix la necessitat de realitzar algun tipus de actuació per promocionar el petit comerç i els seus valors”.

En aquest sentit Coll opina que “ara estem recollint els fruits de ser permissius amb l’obertura de grans macrocentros comercials que estan perjudicant al petit comerç que és el que dóna vida i cohesió als pobles i ciutats”.

Pot consultar el baròmetre de juliol fent clic aquí : Barómetro_Pimeco_2017M07

Aquesta entrada ha esta publicada en notas de prensa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *