Adéu al 2016

Bernat Coll - President Pimeco

Bernat Coll – President Pimeco


Comença el compte enrere. 2016 se’ns escapa de les mans per passar a ser només un record de vivències acumulades. Han estat 12 mesos de dur i intens treball que han donat els seus fruits. Hauran estat 365 dies de continus reptes que el petit comerç de Mallorca ha sabut anar superant no sense lluita i sacrifici.


Aquest any ha servit per constatar la vitalitat que atresora un petit comerç valent, positiu i amb ganes d’obrir-se al futur.
Des Pimeco acomiadem l’any amb el bon gust de boca que ens ha deixat la nova llei de comerç. Segurament no és tot el proteccionista que ens agradaria amb els petits però sens dubte suposa un avanç enorme sobretot en la reducció dels festius d’obertura comercial de 16 a 10.

Però anem més enllà. En 2016 hem aconseguit articular, un gran moviment de suport a través de la campanya ‘Feim Pinya “, la primera d’aquestes característiques a Mallorca de la qual estem molt orgullosos tant per la seva repercussió mediàtica com per la participació dels comerços. Hem demostrat que la unió fa la força i que es poden fer grans coses si tots feim feina en la mateixa direcció.

En aquest 2016 també hem incrementat la nostra base social amb l’adhesió de noves associacions a Palma i altres municipis. És més sabem que aquest creixement continuarà. El petit comerç de Mallorca no té una altra via per construir-se un futur que la de la unitat i el treball compartit.

També és cert que ha quedat alguna assignatura pendent com és el cas de la signatura del nou conveni col·lectiu. No ha estat per falta de voluntat negociadora i de consens. Sempre hem defensat el paper dels autònoms i comerciants com tu, com a generadors d’ocupació a qui  s’ha d’ajudar al màxim. No tenc cap dubte que, malgrat els missatges desafiants dels sindicats, al final la moderació i el diàleg ens portaran a un inevitable acord que beneficiï a tothom per igual.

Pimeco és, a hores d’ara l’entitat més activa i la que ofereix més garanties al nostre comerç a la defensa dels seus legítims interessos. Així  continuarà sent en un 2017 que promet i molt per al comerç. El creixement econòmic progressiu, la creació de llocs de treball i l’augment del consum per part de les famílies dibuixen un horitzó optimista després d’uns anys molt durs per al nostre sector.

En tot cas queda molt camí per recórrer i hem de continuar fent feina per millorar els nostres comerços incidint en la qualitat en el servei i en la proximitat com les nostres grans bases. Però per sobre de tot hem d’advocar per una gran premissa: anar tots junts de la mà perquè d’aquesta manera serem més forts.

En tot cas, permetin-me que els desitgi un feliç 2017 que arriba carregat de nous objectius. Però això ja serà objecte d’un altre article.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Bernat Coll, Digital, Editorial i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *