Comerç i creuers

 

Bernat Coll - President Pimeco

Bernat Coll – President Pimeco

Des de Pimeco sempre hem defensat les bonances que té per a la nostra terra el creixement del turisme de creuers. Es tracta d’un turisme de qualitat, que sobretot té presència en mesos de temporada mitjana, que consumeix en el comerç i que té un impacte relativament baix pel que fa a consum d’energia i transport.

Per al comerç de Palma la millora en els darrers anys d’aquest turisme ha tengut efectes terapèutics després d’una dura crisi de consum. Ara hem d’assumir un nou debat, una nova situació que mai abans s’havia plantejat.

Aquest turisme es concentra a Palma a una sèrie de carrers molt concrets atès que la majoria dels creueristes acaben al Moll Vell des d’on es llancen a descobrir la ciutat en el breu espai de temps de què disposen.

Això fa que el recorregut sempre sigui molt similar i que les zones comecials que visiten siguin sempre les mateixes.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Palma amb bon criteri ha apostat, en una prova pilot amb Royal Caribbean per repartir aquest trànsit entre quatre punts més. Així es mostra una altra imatge de Palma i es donen més possibilitats per descobrir nous espais atractius de la ciutat.

Aquest és només un primer pas en la bona direcció però insuficient. Hem implicar la resta de companyies de creuers en aquest objectiu. Fins a un 30% dels viatgers que baixen d’un creuer van per lliure en la seva visita.

Davant d’això la solució definitiva podria per establir un sistema de transbordament continu amb minibusos que de l’opció al viatger d’escollir al moment en què parada vol baixar-se. Així es optimitzaria també el temps de visita que donaria al turista per molt més.

Això redundaria en benefici del comerç però també de la ciutat que veuria reduïda aquesta imatge de saturació en hores punta en el centre que s’ha traslladat a l’opinió pública.

El turisme de creuers s’ha de cuidar per molts motius. Seguim caminant.

Aquesta entrada ha esta publicada en Bernat Coll, Digital, Editorial, Palma. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *