Compromís o paraules

Ara fa pocs dies els membres de la junta de govern de Pimeco mantenirem una cordial reunió amb el president del Partit Popular, Biel Company i amb una representació del seu partit.

Aquesta trobada, feta a petició del PP, va servir per posar damunt la taula els temes preocupen al petit comerç de Mallorca i que van molt més enllà de les promeses de suport que els polítics ens puguin fer arribar. D’aquests compromisos n’hem vist molts procedents de diferents colors i, en la majoria d’ocasions queden en no res.

Des de Pimeco veurem amb bons ulls a qualsevol partit que assumeixi la voluntat de defensar els interessos del petit comerç i que cregui en el nostre model comercial. Hi ha moltes qüestions que ens afecten ara mateix i necessitam que tots els partits incloent el PP es creguin realment aquest compromís

Podem parlar del Pla d’equipaments comercials aprovat inicialment pel Consell de Mallorca on reclamam majors restriccions a la implantació de grans superfícies especialment a pobles de la Part Forana com Manacor o Inca.

Es tracta de traçar un model de comerç equilibrat amb els més petits i on es preservi el territori. Es tracta de creuer-se d’una vegada per totes que replicar el sistema de gran superfícies ens empobreix a tots. En canvi, afavorir el petit comerç de barri i de poble que genera dinamisme, llocs de feina i beneficis econòmics que queden a ca nostra, és el millor futur.

En aquest sentit creim fonamental que es reguli i es promogui la figura dels centres comercials a cel obert ja que són una aposta bàsica perquè els petits siguem més competitius i facem front als grans. S’han de donar al·licients a aquests programes d’unió comercial.

També reclamam suport pel que fa a la defensa del lloguer vacacional davant una zonificació del Consell que creim massa restrictiva. Creim que aquesta activitat ajuda a la desestacionalització turística i ajuda al petit comerç dels pobles.

Hi ha qüestions que ens afecten i en les quals el Partit Popular de Balears podria donar passes valentes endavant. Xerr per exemple de la necessitat de tornar a regular els períodes de rebaixes per recuperar el consum dels clients que ara mateix es troben molt desorientats amb l’actual liberalització. Aquesta decisió depèn del Govern de Rajoy i aquí si que es pot fer pressió de veres.

També el PP pot fer alguna cosa en la lluita contra el Top Manta. La delegada del Govern Maria Salom ha de reivindicar més efectius de la Policia Nacional a les Illes en temporada alta per poder ser més efectius en evitar la venda il·legal i en lluitar contra les màfies que organitzen aquesta venda i fan arribar aquests productes falsificats a la nostra terra.

La nostra carpeta de peticions i projectes està ben plena. Estam disposats a donar deures a tots els polítics que realment vulguin comprometre-se de forma efectiva amb el petit comerç.

Toni Fuster i Bibiloni 

President de Pimeco 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actualitat, Editorial, Toni Fuster i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *