Corporate Compliance. Reforma del Codi Penal

corporate-compliance-pimeco

Font: Tori Rector CC BY-SA flickr.com/photos/124387535@N03/

Les empreses tenen l’opció d’incorporar un sistema de prevenció o Corporate Compliance que les eximirà de responsabilitat penal davant els delictes comesos per la seva plantilla.

Amb motiu de l’última reforma del Codi Penal, les empreses poden elaborar un sistema d’autorregulació o Corporate Compliance amb el qual exonerar-se dels delictes que cometin els seus directius o empleats.

Qualsevol soci que desitgi informació personalitzada sobre aquest tema pot sol·licitar-la a la patronal trucant al 971 468 153 o escrivint a pimeco@pimeco.com.

Quines novetats implica l’última reforma del Codi Penal?

La nova redacció de l’art. 31 que introdueix el LO 1/2015 del Codi Penal permet a les empreses l’adopció d’un pla de prevenció de delictes mitjançant el qual eximir-se de la responsabilitat penal que es derivi de l’actuació dels seus directius o empleats.

Per quedar protegides, hauran de crear un òrgan autònom, la funció del qual serà l’elaboració i aplicació del Corporate Compliance. Aquest òrgan ha de comptar amb poders independents d’iniciativa i control o tenir encomanada legalment la funció de controlar a la persona jurídica.

Quan les persones jurídiques siguin de petites dimensions (aquelles autoritzades a presentar compte de pèrdues i de guanys abreujada), aquestes funcions podran ser assumides directament per l’administració de l’empresa.

Que conseqüències pot implicar no comptar amb un sistema de prevenció de delictes?

Des de la reforma del Codi Penal que va suposar la introducció de la Llei 5/2010, les persones jurídiques poden ser responsables penals dels delictes que cometin els seus directius i empleats en nom o per compte d’aquestes persones jurídiques. La responsabilitat penal s’imposarà fins i tot quan es desconegui la identitat de la persona física que hagi comès el delicte o quan aquesta hagi mort.

Les penes que poden sofrir les empreses van des de les multes al tancament de l’empresa i la seva dissolució.

Quin ha de ser el contingut del Corporate Compliance?

  • La identificació de les activitats en l’àmbit de les quals puguin cometre’s els delictes.
  • La implantació de procediments sobre l’adopció de decisions en la persona jurídica.
  • La realització de models de gestió dels recursos financers adequats per impedir la comissió dels delictes.
  • La imposició de l’obligació a informar a l’òrgan responsable del Corporate Compliance de possibles riscos i incompliments.
  • L’establiment d’un règim disciplinari que sancioni l’incompliment.
  • La verificació periòdica del model i de la seva eventual modificació.

Quins requisits ha de complir l’empresa per eximir-se de responsabilitat penal?

Les entitats quedaran exemptes de responsabilitat dels delictes comesos pels seus representants legals i empleats quan, abans de la comissió del delicte, s’hagi implantat eficaçment el Compliance. Aquest protocol ha de tractar-se d’un sistema de prevenció eficaç, personalitzat i que inclogui les mesures de vigilància i control idònies.

Més informació

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Administració pública i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *