El 60% del petit comerç de Mallorca compleix expectatives de vendes en rebaixes

13962521_1084537998302993_4195576571440110609_n

El president de Pimeco, Bernat Coll, afirma que la falta de regulació de les rebaixes ha fet perdre mercat al petit comerç

Sis de cada deu petits comerços de Mallorca han complert les expectatives que havien dipositat en les vendes en rebaixes.

El restant 40% que no han arribat als seus objectius ho atribueixen majoritàriament a la poca disposició de compra pesa a la bona afluència de clients, d’una banda, i a l’escassa afluència de clients per un altre.

Aquests són alguns de les dades que ofereix l’últim informe de balanç provisional de les rebaixes d’estiu que ha publicat l’Associació Pimeco.

En l’es recull que el 50% dels comerciants diuen que han venut més que en el mateix període de l’any 2015; un 30% que s’havien comportat igual i un 20% manifesta que les vendes han estat pitjors.

Quant a les perspectives per al present més d’agost només 15% dels comerciants enquestats opina serà millor que el mes anterior, el 45% que les vendes seran iguals i el 40% que aniran a pitjor.

Quant als preus oferts en rebaixes, respecte a la temporada anterior el 10% diu que el tipus mitjà ha estat major, el 70% que ha estat igual o semblat que en la campanya de rebaixes de l’any 2015 i el 20% que han estat inferiors.

Abans de l’inici de la campanya de rebaixes, es va preguntar als comerciants, com era la percepció de com es desenvoluparia la campanya de rebaixes d’estiu, pel que fa a la mateixa de 2015.

Els resultats per al conjunt de Mallorca, llançaven els següents valors: el 35% considerava que serien millors que les de l’estiu de 2015 i una mica menys de la meitat (45%) va considerar que serien iguals. El 20% considerava que serien pitjors.

El president de Pimeco, Bernat Coll, confirma que en aquest mes d’agost s’està produint una ralentització de les vendes de productes rebaixats i la seva progressiva substitució pels productes que són avanç de temporada”.

Coll exposa que “per entendre aquests resultats s’ha de tenir en compte la liberalització de les rebaixes en els tres últims anys. Aquest fet està ocasionant un gran canvi en les polítiques comercials de les grans marques i distribuïdors del subsector de la confecció i també en el comportament dels consumidors”.

Segons Coll “els establiments comercials tradicionals, a causa d’aquesta falta de regulació han perdut bona part de la quota de mercat en benefici de les gran superfícies del ram de la confecció, calçat i complements”.

De fet tan sol el 16 % dels comerciants enquestats considera que la liberalització de les rebaixes, els ha beneficiat i un significatiu 70% manifesta que els ha perjudicat.

Nota: Es pot consultar l’informe complet de les rebaixes fent clic aquí

Aquesta entrada ha esta publicada en notas de prensa, Pimeco, rebaixes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *