El Baròmetre de juliol indica que l’activitat comercial creix un 4,75%

El 60% del petit comerç afirma que va millorar les seves vendes al juliol respecte a fa un any

barómetro julio 2016 foto 1

Sis de cada deu petits comerços de Mallorca afirmen que van vendre més que fa un any i altres 3 van realitzar vendes similars. En sol 1 de cada deu comerços els resultats van ser pitjors.

Aquesta és una de les conclusions que s’inclouen en el Baròmetre del mes de juliol elaborat per l’Associació Pimeco entre els comerços minoristes dedicats a la venda de confecció calçat i complements de vestir.

La percepció dels comerciants sobre les vendes de la totalitat del mes de juliol respecte a les del mateix període de l’any anterior, presenta una valoració positiva.

Si es pren com a referència el mes de juny passat, els comerciants, opinen que les vendes s’han comportat millor en un 62% dels enquestats mentre que el 30% consideren que han estat iguals que el mes anterior i un 8 % les defineixen com a pitjors.

Mentre a Palma ciutat el 64% dels comerciants enquestats considera que han estat millors, en la resta de Mallorca aquesta percepció se situa entorn del 60%.

A Palma ciutat el 8 % considera que han estat pitjors i en la resta de pobles de Mallorca, se situa en el mateix paràmetre (8%) dels enquestats.

A Palma i als restants pobles de Mallorca aquells que consideren que les vendes d’aquest mes s’han comportat igual que el mes de juny se situen en el 28% i el 32% respectivament.

Si et té en compte l’evolució de l’índex mensual d’activitat comercial aquest mes de juliol s’ha aconseguit un 6,6, la qual cosa suposa la millor xifra interanual. Però a més també suposa el millor comportament d’un mes de juliol des de 2009. Respecte al mateix mes de l’any 2015, l’activitat comercial, experimenta una variació en sentit positiu de l’ordre del 4,75 %.

A Palma ciutat i als restants pobles de Mallorca (6,6), l’activitat comercial en l’augmenta 2 desenes de punt respecte a la seva valoració del mes de juny immediatament anterior i consolida des del mes de maig els mateixos increments mensuals en tot el territori insular, replicant-se un any més, l’evolució intermensual característica del model comercial de Mallorca.

El president de Pimeco, Bernat Coll, afirma que aquestes dades “indiquen una evident i ja consolidada recuperació del sector comercial. Confirmen també una recuperació del consum dels clients residents a Mallorca i un millor comportament en les vendes del comerç en zones turístiques”.

Aquesta última circumstància explicaria l’increment del volum de negoci durant aquest mes, condicionat a la campanya de rebaixes que en aquest mes ha experimentat un aparent millor comportament que l’any 2015.

El Baròmetre íntegrament està disponible en aquest enllaç: baròmetres

barómetro julio 2016 foto 2

Aquesta entrada ha esta publicada en Baròmetre, comerç, notas de prensa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *