El Gremi de Ferreters augura tancaments i destrucció de llocs de feina amb l’obertura de la nova gran superfície comercial a Palma

Miquel Janer - President del Gremi de Ferreters de Mallorca

Miquel Janer – President del Gremi de Ferreters de Mallorca

El Gremi de Ferreters de Mallorca, adherit a Pimeco, anuncia que la posada en marxa a Palma de la nova gran superfície comercial especialitzada en ferreteria i construcció implicarà la destrucció de llocs de feina i el tancament, a mig termini, d’una part important de les actuals ferreteries de barriada i de poble.

El president del gremi, Miquel Janer, recorda que les dues darreres grans superfícies obertes representen més metres quadrats comercials que el que sumen totes les petites ferreteries de Mallorca i que en aquests moments vivim una situació de sobre oferta d’aquest tipus a l’Illa.

Janer anticipa una nova baixada de vendes “per als petits establiments de proximitat que donam un servei més personalitzat i de qualitat als clients. En aquests moments moltes ferreteries estam al límit i baixar vendes pot suposar haver de rebaixar personal. De fet cada lloc de feina que es crea a una gran superfície implica la destrucció d’1,5 llocs de feina al petit comerç”.

Janer explica que bona part de les ferreteries de Mallorca són petits negocis familiars i amb aquesta tendència poc més del 20% passaran a la següent generació i la resta desapareixeran.

Des del gremi de Ferreters es reclama que es prenguin mesures a nivell estatalper evitar una liberalització total del sector comercial per què assegura que si no amb les grans superfícies es treurà la gent a fora dels nuclis urbans a l’hora de comprar i es buidaran els carrers de les ciutats i dels pobles i es posa fi la vertebrabilitat social i econòmica d’aquestes zones

Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitat, Mallorca, notas de prensa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *