Entrevista a Carolina Domingo, presidenta de l’Associació de comerciants d’Es Born

Carolina Domingo és la presidenta dels comerciants d’Es Born, una zona comercial estratègica a la ciutat. Amb ella conversam sobre el moment actual del petit comerç a Palma i a Mallorca en general.

-Com viu la situació actual del comerç?

-La veritat és que amb certa angoixa per que encara que les perspectives de la temporada turística són excepcionals el petit comerç no té aquestes mateixes pespectives. La competència de les grans superfícies a Palma ens està destrossant i sobretot per un tema en concret que és el de l’aparcament.

A Palma necessitam més aparcaments al centre i més facilitat per accedir a ells. En aquests moments s’ha fet tot el contrari i els turistes si es troben amb problemes com a multes fugen d’aquestes zones i prefereixen anar a comprar als grans centres comercials.

El petit comerç viu dels residents però durant uns mesos a l’any basa els seus resultats en els turistes i això no ho hem d’oblidar. El turista ha de ser benvingut.

-Creu que es estan llançant missatges equivocats al turista?

-Particularment penso que sí. Als turistes no se’ls pot tancar la porta en la cara, dir-los que no els volem i que ja estem saturats. Això és molt trist. Cal ser respectuosos amb ells per que són els que ens han ajudat a créixer econòmicament. En lloc d’això el que cal fer és fomentar un turisme de major qualitat i posar límit al tot inclòs. Hem d’aspirar a acollir turistes de major renda que apreciïn el nostre comerç i la nostra gastronomia.

-I en relació a aquesta polèmica amb els creueristes…

-És ridícul obsessionar-se amb això. El creuerista és el millor turista per que fa despesa a la Illa però no consumeix recursos ni contamina i molt menys satura. El que s’ha de fer és repartir als creueristes per diferents punts perquè molt més comerç de Palma i de Mallorca es beneficiï d’això.

-Pensa que aquest any hi ha més venda ambulant il·legal?

-Aquest any s’ha disparat el de la venda ambulant il·legal i tenim en el Born i en moltes zones de Palma. Si els polítics volguessin posar fi a aquest problema seria molt fàcil però  hi ha una manca de voluntat . Diuen que és un problema social i amb aquesta excusa no fan complir la llei a aquestes persones però a la resta de comerciants sí i de forma escrupolosa. Es tracta d’una competència deslleial que no ofereix cap garantia al client i que ven productes falsificats. Mentre els comerciants paguen impostos, generen llocs de treball que cotitzen, compleixen amb les seves obligacions. Això no és sostenible.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de comerç, Entrevista, Palma i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *