Entrevista a Pep Toni Serra, president de l’Associació 31 de desembre de Palma

“Les festes de Sant Sebastiá suposen una dinamització important per a Palma”

Pep Toni Serra és el president dels comerciants del carrer 31 de desembre. Ell defensa els valors del petit comerç i reivindica la necessitat de donar a conèixer molt més la tasca dels botiguers a Palma.

Què és el millor que te Palma com a ciutat ara mateix? ¿I el que hauria de millorar?
La ciutat en general presenta una bona situació. Allò que te el seu major encant tant per als residents com per als turistes és el casc antic. El que s’hauria de millorar, segons el meu parer, és la neteja en general a tota la ciutat. És un aspecte fonamental per cuidar la imatge tant per al turisme com per al comerç. També el transport públic és un aspecte que s’ha de millorar molt per facilitar la mobilitat dels ciutadans.

Què signifiquen les festes de Sant Sebastià per al comerç?
Les festes suposen una dinamització molt important. La gent es passeja més que mai pels carrers i amb els nins. Ara bé, no sé en concret fins a quin punt aquestes són les millors dates per a la venta ja que acabam de sortir de Nadal i Reis i, malgrat les rebaixes no hi ha un excés de vendes.

Per si hi ha gent que no coneix la zona, que pot oferir el comerç d’aquí als clients?
Al nostre carrer tenim un comerç especialitzat i amb caràcter. Els botiguers som gent amable i propera que vivim el comerç i feim del nostre servei una part fonamental del negoci. Qui vengui a comprar al nostre carrer tendrá garantia de servei i també de bona qualitat en els productes.

Quin és el futur que veu per al petit comerç de Palma?
No podem negar que el futur és complicat. Això és ben clar. No podem competir de cap manera amb les grans superfícies si bé crec que, a vegades els petits ens dedicam a queixar-nos només dels grans i només veim tot el negatiu d’aquestes i no el positiu. Com a client prefereixo comprar al petit comerç pel seu servei i qualitat perì entenc que si no ens adaptam a les necessitats dels clients amb els horaris d’opertura perdrem públic.

En general a migdia tenim tancat i coincidim en aquest aspecte. Si jo necessito comprar i els petits tenen tancat i les grans superfícies obert no me quedarà més remei que anar als grans. Tal vegada hauriem de reflexionar al respecte i fer canvis.

Creu que es valora suficientment lafeina del comerç?
Inicialment si que es valorava pero crec francament que hauríem de fer un esforç per donar-nos a conèixer i fer arribar al públic els avantatges d’acudir als nostres establiments que són moltes.

Fa falta promoció i protecció pública del comerç?
La promoció mai està de demés. Tenim una gran assignatura pendent que és donar a conèixer tots els avantatges que suposa com- prar al petit comerç. Pel que fa a la protecció no se fins a quin punt i com l’administració pot protegir al petit però si legalment és possible sería molt necessari per ajudar al sector a ser més competitiu.

 llegeixi el programa de sant sebastià complet aquí

Aquesta entrada ha esta publicada en Digital, Entrevista. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *