Força

Fa només uns dies, compareixia davant els mitjans per dir adéu com a President de Pimeco, una labor que per mi ha estat un autèntic honor en els més de 9 anys en els quals l’he exercida.

En aquesta compareixença vaig posar especial èmfasi en la necessitat que tots els petits comerços s’associïn, s’agrupin i uneixin les seves forces. Vaig explicar també que només amb que la meitat dels 14.000 comerços existents a Mallorca ens uníssim, aconseguiríem tenir tanta influència i pes com la patronal hotelera.

Em vaig mirar en els hotelers precisament per que ells, per sobre de diferències personals o empresarials, si que han sabut ‘fer pinya‘ i anteposar l’interès global a les petites batalles empresarials. Fa dècades que són conscients del seu poder econòmic i intenten marcar les polítiques que es fan a l’estil lobby per mantenir la seva indústria.

La pregunta és Perquè els comerciants no podem fer el mateix ? Crec fermament en la necessitat de canviar ja de xip. Hem de deixar de veure al comerciant veí com un rival, com un adversari quan realment és un aliat. Si els petits comerços convergeixen, es posen d’acord i treballen junts seran més competitius i tots sortiran guanyant.

Aquesta és l’espina clavada que se m’ha quedat en aquests anys de lluita constant. En aquest temps hem aconseguit canviar la imatge del petit comerç. Hem creat consciència de la seva necessitat social i econòmica als nostres barris i pobles. No obstant això solament hem aconseguit en part el nostre objectiu de crear majors sinergies d’unió i solidaritat entre els professionals del sector.

Les persones que tindran la responsabilitat de prendre el meu relleu al capdavant de Pimeco, tindran en aquesta la seva missió principal per als propers anys. Si hi ha unió hi haurà pressió i capacitat de decisió. Si no ho aconseguim naufragarem davant els interessos dels grans operadors que no ens ens volen donar ni un minut de treva. Tinguem-ho molt clar.

Una vegada fet el pas de la reintegració de Pimeco a Pimem ara han de venir nous avanços tant a Palma com als municipis. Així i només així tindrem la força que ens mereixem.

Bernat Coll i Fiol
Aquesta entrada ha esta publicada en Bernat Coll, Digital, Editorial. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *