La Confederació Balear de Comerç no recolza el projecte Port Mayurqa

310584

La Confederació Balear de Comerç presidida per Pau Bellinfante i composta per Afedeco, Pimeco, Ascome Menorca, Pimem Eivissa i Pimef Formentera no podem ni recolzem el projecte Port Mayurqa, ja que aquest, representa tot el contrari al model comercial que defensem. Un comerç urbà i de proximitat, respectuós amb el medi ambient i dimensionament a les necessitats dels consumidors, siguin aquests residents i/o visitants.

Un projecte, que a més de la més que evident intenció d’obtenir de les autoritats municipals un tracte singular en matèria urbanística, se’ns presenta com un element generador de riquesa i de creació de nova ocupació, obviant en tot moment els efectes negatius que es generarien amb la seva implantació. De l’urbanisme comercial a la carta, tenim massa exemples amb resultats sempre negatius pels quals aquí vivim i treballem tots els dies de l’any.

Es parla i se sustenta amb la creació de nous llocs de treball, obviant que és a costa de la desaparició d’uns altres. Es presenta com una millora de l’oferta comercial i un benefici per als consumidors i s’obvia l’efecte negatiu sobre l’oferta comercial existent, sense reparar que una major pressió de l’oferta, generaria considerables disfuncions, com així ve ocorrent en altres regions d’Espanya, on s’han implantat aquest tipus d’activitat ( Madrid, Galícia, Aragó, Andalusia, etc.) tancament d’activitats comercials tradicionals establertes i pèrdua de llocs de treball.

Quant a la inversió que es pretén realitzar, l’experiència ens diu que de les quantitats que es publicitan a la realitat rares vegades aquestes compleixen amb el promès.

Des de la CBC, apel·lem al sentit comú i a la imperiosa necessitat de facilitar entre tots un creixement equilibrat sostenible a llarg termini, respectuós amb el medi ambient i el nostre territori. Creixement comercial que ha de sustentar-se sobre fonaments sòlids de comerciants solvents i exempt d’operacions especulatives del capital immobiliari.

Pau Bellinfante

President CBC

Aquesta entrada ha esta publicada en Confederació Balear de Comerç, notas de prensa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *