La meitat del petit comerç millora vendes a l’agost respecte a l’any passat

barometro-agosto-2016-pimeco

Segons el baròmetre de Pimeco, una part important dels comerços allargarà les rebaixes durant setembre per sanejar estoc.

Les vendes del petit comerç de Mallorca van millorar el passat mes d’agost respecte a fa un any.

Així ho posa de manifest l’últim baròmetre que ha elaborat l’associació Pimeco i que analitza el pols del comerç minorista de confecció, calçat i complements.

En aquest informe es posa de manifest que la meitat dels comerciants considera que agost ha estat millor en vendes que el mateix mes de l’any anterior. El 30 % creu que han estat iguals i un 20% que han estat pitjors.

Això si, els comerciants consideren que les vendes d’agost han estat sensiblement inferiors a les de juliol. El 58% dels enquestats afirma que els resultats han estat pitjors i només un 16% ha millorat les seves vendes.

Quant a l’anàlisi de l’activitat comercial (venda real/ afluència de clients) est presenta una baixada de 3 desenes a l’agost fins a situar-se en el 6,3. Encara així es troba quatre desenes per sobre de la mitjana dels últims 12 mesos (5,9) la qual cosa confirma la tendència positiva del sector.

Si es té en compte la valoració anual l’activitat comercial ha crescut 7 desenes respecte a l’agost de 2015, la qual cosa representa el millor índex des de l’any 2009.

El president de Pimeco, Bernat Coll, ha restat importància a la reculada anual en vendes posat que des d’agost fins a la campanya de Nadal sol ser habitual aquest descens.

Coll ha explicat que, “davant la baixada de vendes en rebaixes a l’agost una part important dels comerciants van a apostar per mantenir aquests descomptes al setembre per sanejar el seu estocaje de temporada sempre depenent de les condicions climàtiques. Per tant serà un bon mes encara per aconseguir productes d’estiu a preus molt avantatjosos per al consumidor”.

Malgrat això, segons Coll, l’evolució és clarament positiva i es confirma una recuperació ja molt clara del consum per part dels ciutadans davant unes millors perspectives econòmiques especialment en una temporada turística històrica quant a resultats.

Nota: Es pot consultar l’informe complet de les rebaixes fent clic aquí

Aquesta entrada ha esta publicada en Baròmetre, notas de prensa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *