Mal octubre en les vendes del petit comerç de Mallorca

Octubre va ser un mal mes per al petit comerç de Mallorca. Així de clar ho posa en relleu l’últim baròmetre elaborat per l’Associació Pimeco en el qual s’indica que més de 6 de cada deu comerciants han empitjorat els seus nombres en comparació de fa un any.

Només el 9 % dels comerciants de Mallorca, considera que aquest mes d’octubre ha estat millor en vendes que el mateix mes de l’any anterior i un 27 % considera que han estat igual que el mes d’octubre de 2016.

Respecte al mes de setembre passat, els comerciants de Mallorca, opinen que durant el mes d’octubre les vendes han experimentat una certa variació a la baixa. Tan sols un 10% dels comerciants considera que han estat millors i un 47% que han estat iguals que en el mes anterior. Un 43% ha considerat que han estat pitjors.

La valoració global, de l’activitat comercial dels comerços destinats a la venda de confecció, calçat i complements del vestir, per al conjunt de Mallorca (4,6) de l’índex continu mensual experimenta una reculada. Així existeix una variació a la baixa de sis (6) dècimes de punt respecte al mes de setembre anterior, i se situa a nou (9) dècimes de punt per sota del nivell de la valoració mitjana dels últims dotze mesos (5,5).

Respecte al mateix mes de l’any 2016 l’activitat comercial, experimenta també una variació a la baixa d’un (1,0) punt i ho situa a tres (3) dècimes de punt per baix de la mitjana dels cinc anys immediatament anteriors (2012-2016).

El president de Pimeco, Bernat Coll, afirma que “durant el mes d’octubre, tant l’activitat comercial com les vendes han decaigut de forma notable i denoten una considerable retracció de la demanda dels productes comercialitzats en aquest tipus d’establiments”.

Coll, a més exposa que els principals factors causants d’aquesta situació poden ser “la liberalització del període de rebaixes i les condicions climatològiques amb el retard en l’arribada del fred”.

El president no amaga la seva preocupació ja que “s’aprecia una constant tendència a la baixa que es ve observant des de fa un any i que de consolidar-se en els mesos de novembre i desembre, ens abocaria a una perspectiva preocupant per aquest subsector del comerç minorista de Mallorca”.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actualitat, Baròmetre, comerç, Digital i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *