Petit comerç amb raó i cor

Desembre és un mes emotiu però efímer per que sol accelerar el nostre temps i passar a una velocitat de vertigen. Tant és així que no ens adonem i gairebé ens topem de front amb el Nadal gairebé per casualitat; tal és l’accelerada que portem al damunt tots.

El mateix passa en el nostre sector comercial. Tenim tantes esperances dipositades en aquest mes de campanya intensa. Creguin-me, el petit comerç es juga molt, moltíssim en aquestes setmanes. Bona part del futur que se’ns dibuixa a partir del mes de gener es construeix al Nadal. I la veritat és que en aquest any arribem amb expectatives positives similars a l’evolució de l’economia. D’altra banda no podem amagar que són grans els temors que ens tenallen. I no és per menys. Els grans operadors fan tot el que poden i més per acaparar de forma voraç el mercat ofegant als petits que se’ls han d’enginyar per no perdre el seu espai.

No ens queda més remei que apel·lar al cor dels nostres clients però també a la raó per aconseguir sobreviure. Em vaig a explicar de forma clara i concisa. Cal apel·lar al cor per que el petit comerç dels nostres pobles i barris té rostres identificables darrere. Aquestes cares amb noms i cognoms són la millor garantia que trobarem, un tracte proper i un consell sincer. El simple fet que el teu botiguer conegui el teu nom i els teus gustos és alguna cosa excepcional a preservar avui dia.

I si parlem de la raó, tinc l’obligació de posar sobre la taula els milers de llocs de treball que el petit comerç representa. Sense aquest teixit econòmic i laboral la nostra societat serà més pobra en tots els sentits, monetària i socialment i aquest és un luxe que no ens podem permetre.

Aquí em vaig a parar avui però crec que aquests són arguments més que suficients perquè ens conscienciem que, en aquests moments, més que mai, cal recolzar amb fets al petit comerç. Ens ajudes?

Solament amb la força de la ciutadania les expectatives es compliran i aquest fenomenal teixit social i econòmic que representa el petit comerç es podrà mantenir.

Bernat Coll i Fiol 

President de Pimeco.

Aquesta entrada ha esta publicada en Bernat Coll, Digital, Editorial. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *