Pimeco demana a l’Ajuntament de Palma que no posi més traves al petit comerç

L’esborrany de la nova ordenança de via pública faria inviable iniciatives com la del comerç al carrer o penjar merdaderia a la façana

L’associació Pimeco demana a l’Ajuntament de Palma una major sensibilitat envers del petit comerç a l’hora d’aprovar la nova ordenança d’ocupació de via pública.

Aquest normativa es troba ara en fase de debat a partir d’un primer esborrany realitzat per l’Ajuntament. Des de Pimeco s’ha mostrat una important preocupació per les repercussions negatives que pot tenir el texte si no s’hi realitzen canvis.

Des de Pimeco s’argumenta que la normativa és molt restrictiva en les mesures de promoció comercial al carrer que queden pràcticament erradicades de la ciutat. De fet només es permeten actuacions concretes a espais molt delimitats. Això faria que fos inviable legalment dur a terme actuacions com ‘El comerç surt al carrer’.

La mateixa normativa també prohibiria el fet de penjar a la façana producte com així fan alguns establiments tradicionals de la ciutat en aquests moments.

També es pretén aconseguir que es posi més en valor la tasca del petit comerç incloent les campanyes de dinamització del petit comerç com d’interès general per a la ciutat.

Desde Pimeco es mostra la disconformitat amb la regulació restrictiva de les banderoles amb finalitat comercial que hauran de desaparèixer o la restricció de publicitats en bastiments d’obres al centre de la ciutat.

També Pimeco demana una major agilitat administrativa per al petit comerç, per exemple, exonerant-lo de demanar llicències per a muntar expositors al carrer però sempre que respectin unes condicions concretes.

Des de Pimeco es reivindica el paper del petit comerç com una activitat dinamitzadora des d’una perspectiva social i econòmica.

Atenent a això, el president, Toni Fuster, considera que “la futura normativa hauria de tenir en compte els problemes concrets del petit comerç i donar solucions enlloc de crear problemes nous. Ens oferim a l’Ajuntament a trobar un consens satisfactori per tal que aquesta ordenança sigui positiva per a la ciutat i per al petit comerç”.

Fuster ha destacat, això si, l’esforç que es realitza a l’hora de posar el focus damunt les activitats il·legals com el ‘top manta’ si bé es reclama que no es derogui l’article actual que regula la venda ambulant fins que no es disposi d’una nova regulació a fi de no crear un buit legal que permeti la venda ambulant que és el que destrueix el petit i mitjà comerç de Palma.

Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitat, comerç, notas de prensa, Palma. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *